Over Ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Indorama Ventures Europe (IVE), producent van PET-korrels voor verpakkingsmaterialen. Wij zijn onderdeel van Indorama Ventures Limited (IVL), marktleider in polyester plastics voor de verpakkingsindustrie. IVL heeft wereldwijd meer dan 100 vestigingen en produceert naast PET ook fibers voor luiers, textiel, airbags en autobanden.

IVL heeft in de loop van de jaren geïnvesteerd in onze Europoort locatie. Zo is de productie van PET in 2013 uitgebreid met een tweede PET-fabriek en is de PTA-productie verdubbeld in 2018. Wij zijn trots dat wij ook werken aan de ontwikkeling van chemische recycling. Een technologie waarmee PET-afval hergebruikt wordt om er vervolgens weer PET van te maken.

Wat doen wij?

Op de Europoort locatie produceren wij chemische halffabricaten voor de verpakkingsindustrie. Deze halffabricaten worden voornamelijk gebruikt voor de productie van de recyclebare fris- en waterflessen.

Wij willen verantwoord en veilig produceren en voeren een beleid om zo efficiënt mogelijk natuurlijke hulpbronnen in te zetten en te onderzoeken waar wij verder kunnen verduurzamen door verbruik ervan te minimaliseren. Wij geloven in transparantie, verantwoordelijkheid en ethische waarden om dit beleid te ondersteunen.

Dit doen wij met ongeveer 250 medewerkers. Een groot deel van onze medewerkers werkt in ploegendiensten. Dit zijn de operators die de fabrieken 24 uur per dag draaiende houden en onze laboranten. Overige medewerkers werken volgens flexibele roosters binnen de onderhoudsdienst, in de logistiek, laboratorium en in diverse ondersteunende functies. IVE kenmerkt zich door een informele werksfeer waar ruimte is voor ontwikkeling en initiatief.

Indorama Ventures
zet zich in tegen plastic afval

Indorama Ventures is proud to be part of the New Plastics Economy Global Commitment

The commitment calls on companies and governments to innovate solutions enabling plastic 100% reusable, recyclable, or compostable, and to circulate all the plastic. The Ellen MacArthur Foundation and the UN Environment Programme release first New Plastics Economy Global Commitment progress report, which reveals signatories’ efforts to manage plastic waste and pollution.

The report emphasizes IVL’s commitment to increase recycled content volumes at least 750,000 tonnes with recently pledging USD 1.5 billion investment towards achieving this target.